Diversitet & inklusion

Vi er feminister hos Mads Nørgaard og tror på, at ethvert menneske har lige værdi.

Vi anerkender, at ordet feminisme er en af de mest misforståede termer, der er. Dette er den definition, som vi anvender:

"Feminisme er en magtkritik og en frihedsideologi. Den forlanger, at alle, uanset køn, hud, farve, seksualitet, etnicitet, nationalitet, psykiske evner, religiøse overbevisninger og klasse, skal have lige rettigheder til og muligheder for at være dem, de er, og gøre, hvad de i stand til og drømmer om. Formålet med feminisme er derfor at værdisætte det feminine og det maskuline lige og at bekæmpe magtstrukturer og patriarkalske normer, inklusive kønsstereotyper, som står i vejen for dette.”

– Uddannelses- og kønssociolog Cecilie Nørgaard, grundlægger af Mangfold.


Ordet er dit

De ord, vi bruger, former vores synspunkter og hvordan vi opfatter verden.  Sammen med køns-, uddannelses- og kulturkonsulentbureauet Mangfold har vi udviklet appen Ordet er Dit (The Word is Yours). Oplev appen her.

Hver dag lærer Ordet er Dit dig et nyt ord, som er forbundet med køn, etnicitet og lighed.

Hvorfor? Fordi sprog er afgørende for at generere gensidig respekt, forståelse og accept.

Love is Not a Crime

Vi støtter Amnesty Internationals kampagne Love is Not a Crime.

Siden 2021 har vi designet og produceret en kollektion, hvis overskud støtter kampagnen og LGBTQ+-miljøets rettigheder over hele verden.

Hvorfor? Fordi lige rettigheder er en menneskerettighed for alle.

 

Kropspositivisme

Et forskelligartet byliv inspirerer os. Vi stræber efter at gøre vores designs overkommelige og tilgængelige for alle uanset størrelse og køn.

Vi har øget den tilgængelige række størrelser på tværs af vores kollektioner, fra 34 til 48 for kvinder og fra 46 til 60 for mænd.

Hvorfor? Der findes ikke en rigtig størrelse. Alle skal have mulighed for at udtrykke, hvem de er.


Kvindernes internationale kampdag – 8. marts

Som feminister er Kvindernes internationale kampdag 8. marts en særlig dag for os. I 2023 fejrede vi denne begivenhed med den dansk-tyske kunstner Ursula Reuter Christiansen. Vi samdesignede en kollektion af kjoler og bluser med kunstner Ursula Reuter Christiansen og grafisk designer Rasmus Koch og inviterede alle til en hel dag hos Nørgaard paa Strøget med samtaler og spoken word af en stærk række kvindelige forfattere. Læs mere her.

Hvorfor? Fordi der stadig er lang vej til at opnå ligestilling mellem kønnene.