Baggrunden

Baggrunden

Mads Nørgaard (*1961) er tredje generation af familien af købmænd og designere.

Mads' bedstefar Matthes Mathias grundlagde butikken på Strøget i 1944, men døde året efter af sine skader fra Første Verdenskrig. Matthes blev født i den sydligste del af Jylland, dengang del af Tyskland, og kæmpede ved begge fronter for tyskerne.

Matthes åbnede Sørgemagasinet 6. juni 1944, hvor han solgte tøj til at sørge i. Butikken fortsatte, efter han døde, men ændrede sig til at sælge metervarer, efterhånden som tiderne ændrede sig.

Mads' far, Jørgen (1930-2020) blev udlært i virksomheden og købte butikken i 1959. Ham og hans hustru, Ellen – Mads' mor – transformerede den triste stofbutik til en hip, transkulturel butik i dialog med de spirende yngre generationer, ungdomsoprøret og kvindefrigørelsen i 60’erne og 70’erne. Sammen med deres eget design var butikken en af de første i Danmark og i regionen, som solgte den nyeste mode fra ‘swinging’ London og Paris.

Mads åbnede sin første butik i 1986, som kun solgte herretøj og hans egen lille kollektion til at begynde med. Efter et par sæsoner udvidede han med dametøj og begyndte at arbejde sammen med Jørgen. På et tidspunkt smeltede de butikkerne sammen, samtidig med at de holdt virksomhederne adskilt.

Mads købte Jørgens butik i 2011 og har siden udvidet virksomheden ved at åbne flere butikker, begive sig ud i e-handel og meget mere.

Mads er gift med Cecilie/Sille og sammen har de to børn, Nova og Vitus. De bor på en husbåd i Københavns havn.

Juridisk er virksomheden delt i to. Butikkerne på Strøget er ejet af Mads alene, mens Mads Nørgaard-Copenhagen er ejet af Mads og hans forretningspartner, administrerende direktør Jacob Østergaard Andersen Bing.