København

Vi går i Københavns smukke gader og indånder dens luft hver eneste dag. Byen er Mads Nørgaards hjem og efter at have givet os så meget, prøver vi også at give tilbage.

Disse projekter handler om at bevare dens unikke og mindeværdige pladser og på at holde byen åben, inkluderende, kulturelt forskellig og grøn.

Udvalgte projekter

#PASPAAPALADS

Den højtråbende Palads-bygning skiller sig ud i Københavns urbane landskab. Indeni er det en gammel og slidt biograf. Udenfor vover bygningens farverige facade, dekoreret af kunstner Poul Gernes, at være noget, andre bygninger ikke er. Bygningen stod til nedrivning af ejeren, men vi mente, den var værd at bevare.

I 2021 designede Gernes-Fonden og Mads Nørgaard en #101 t-shirt med farver af Ulrikka Gernes, Poul Gernes’ datter. Overskuddet betalte for en konkurrence om at finde det fremtidige formål for Palads-bygningen. Gernes-Fonden arrangerede konkurrencen med udstillingsstedet Copenhagen Contemporary, hvilket resulterede i Love & Candyfloss-udstilligen i efteråret 2021. 

Vinderne blev AVPD, DSA ARK STUDIO, KAAK og mag.art Olivia Toftum. Og til sidst skrinlagde Palads-bygningens ejer, Egmont, planerne om at nedrive bygningen og valgte i stedet at bevare bygningens skal – og den farverige facade.

 

 

Amagertorv

Du kan finde vores butikker på pladsen Amagertorv på Københavns gågade Strøget.

I 1993 var pladsen slidt og havde hårdt brug for ny belægning. Jørgen Nørgaard – grundlægger af Nørgaard paa Strøget og anden generation I virksomheden – foreslog, sponserede og samlede penge ind til en renovation med hjælp fra gode naboer og byen København.

Kunstner Bjørn Nørgaard (ikke i familie) designede den ikoniske belægning – et mønster af rosa, sorte, gule og grå granitpentagoner. I 1994 gav byen København den nye plads en pris for det flotte design, som vi også nyder på Amagertorv i dag. En lille hyldest til Jørgen og Bjørn er hugget ind i stenene i den nordligste del af pladsen – overfor vores butikker.

Linde træer på Højbro Plads

I 1998 donerede Jørgen Nørgaard 22 lindetræer til den centrale plads Højbro Plads, så den blev ved med at være en grøn plads for byens besøgende og beboere.