The Favorite Journal - Frederik

The Favorite Journal - Frederik

Denne måned udforsker vi den klassiske sømandsstrik “Klemens” i klassiske omgivelser, når vores herretøjs-designer Frederik Berner Kühl viser sin yndlingsbygning i København. 

Frederik er uddannet fra Polimoda i Firenze og har i de seneste to år været en del af designteamet hos Mads Nørgaard - Copenhagen.

Fortæl om dit arbejde som herretøjs-designer hos Mads Nørgaard-Copenhagen. 

Når man arbejder for Mads Nørgaard - Copenhagen skal en kollektion favne vidt og bredt. Vi skal ramme de fleste mænd, i alle aldre, og i den forbindelse opstår en fare for at man ender op med en fragmenteret kollektion, da man gerne vil servicere alle. Min ypperste opgave i den forbindelse er at skabe sammenhængskraft i kollektionerne, men også at dyrke ”tilfældigheden”, som ofte har kendetegnet Mads Nørgaard-Copenhagen kollektioner. Derudover er min ambition at det enkelte produkt står stærkt alene. Et bredt produkt betyder ikke nødvendigvis et mindre ambitiøst produkt.

Hvad definerer Favortie-linjen og hvorfor er Klemens strikken din favorit? 

Favorite er vores tilgang til det basale produkt, det vi mener alle mænd altid kan bruge. Favorite dikterer en ramme, som tydeligt indikerer noget simpelt, og brugbart. Indenfor den ramme forsøger vi at skabe det aller bedste mest almindelige stykke tøj, som kan hænge i alle garderober. Klemens er en sømandsstrik i 100% uld, og et strålende eksempel på det gode produkt. Noget man lever med, som altid vil følge dig, og som er indiskutabel kvalitet. Du tænker ikke over du har det, men du ender altid med at tage det på.

Hvorfor har du taget os med til Det Kongelige Teater? 

Jeg er altid kommet meget på Det Kongelige Teater, men faktisk mere bagved end foran scenen. Min mor har været en del af teatret i 15 år, og da jeg var yngre stak jeg altid hovedet ind til hende på kontoret, og sagde hej, hvis jeg var i byen. Bygningen emmer af noget grandiost, og er fra en svunden tid. I dag føles tiden ikke rigtig til grandiose omfavnelser, så det er min måde at gå tilbage, og mærke noget, som er upåvirket af tiden og dens tendenser. Den idé tiltaler mig; at turde stå alene, såfremt det kræves.

 KØB KLEMENS STRIK I 100% ULD