Graham Addinall

Graham Addinall

Britiske Graham Addinall er moderedaktør på det danske herremagasin Dossier og har en imponerende samling af hawaiiskjorter. Vi mødte ham i hans lejlighed på Vesterbro til en snak om farver og mønstrede skjorter.

'Jeg arbejder som moderedaktør på herremagasinet Dossier og laver desuden freelance stylistopgaver. Min karriere er lidt som patchwork, så jeg laver også lidt konsultentarbejde for designvirksomheder, og oversættelser og tekster til danske modehuse. Sidst, men ikke mindst underviser jeg også i design i Barcelona i ny og næ. Ingen dage er ens.'


'Jeg er oprindeligt uddannet psykolog, men fik tilbudt et job som assistent i designafdelingen hos Paul Smith i England. Det var da virksomheden stadig var lille, og jeg klikkede med chefen og designeren. Jeg rykkede langsomt opad og endte med at være ansvarlig for Paul Smith's hovedkollektioner. Jeg var der i 18 år før jeg flyttede til København.'


Jeg tror mit arbejde hos Paul Smith lærte mig ikke at være bange for farver og print. Det lyser op når man bor i et mørkt nordligt land. Jeg tror faktisk ikke, at jeg ejer en eneste ting i sort (Har derimod masser af navyblåt og gråt). 

Jeg synes, det er interessant, at mænd ofte er bange for farver og mønstre. De vil måske aldrig bære en farvet skjorte, men så sætter du laver det til en kortærmet version, er opfattelsen helt anderledes. Den ses pludselig som maskulin, selvom trykket er blomstret eller tropisk.

Hvis jeg bærer en langærmet blomsterskjorte, føler jeg mig som Cam fra Modern Family. Hvis det er kortærmet, bliver jeg til ... øh... Magnum P.I? Det er da bedre, ik?!