News

WORKFLOW: BARBARA POTTS

WORKFLOW: BARBARA POTTS

Barbara Potts, 23 år gammel, København. Designer, medstifter og medejer af Saks Potts.

Om mig
Jeg er den ene halvdel af den dynamiske duo bag Saks Pott, et tøjmærke jeg startede for fire år siden med min barndomsveninde Cathrine Saks. Efter gymnasiet lavede jeg en masse kreative projekter, specielt inden for print og magasiner, før jeg fandt ud af, at jeg hellere selv vil skabe end jeg vil skrive om skabere. Cahtrine og jeg indså, at der ikke var nogen, der lavede tilgængelige farverige pelse, så vi satsede og lancerede Saks Pott med en kollektion bestående af én model i fire forskellige farver. 

Vores første messe var det nu lukkede Gallery Trade Fair i Forum som var en del af Copenhagen Fashion Week. Vi vidste absolut ingenting om at gå på messer og vi var placeret i en lille stand i det fjerneste hjørne lige ved toiletterne. Vi havde ingen aftalte møder, og vi fik ikke en eneste ordre, men vi fik en masse opmærksomhed. Folk var nysgerrige på disse to unge piger, der forsøgte at blive succesfulde i pelsbranchen. I dag er Saks Pott repræsenteret i nogle af vores yndlingsbutikker, så det viste sig at være rigtigt på trods af den noget ujævne start.

Om rutiner og ritualer
Både Cathrine og jeg studerer samtidig med at vi kører Saks Pott. Jeg er i øjeblikket ved at afslutte min bachelor i kunsthistorie, og forsøger på bedste vis at balancere de to ting. Det betyder også, at den gennemsnitlige dag ikke eksisterer i mit liv. I nogle perioder er jeg nærmest ikke hjemme på grund af rejser, modemesser, modeshow og så videre.

Jeg kan godt lide at få en god start på dagen. For mig betyder det hygge i min badekåbe, en dejlig stille morgenmad og en eller to kopper varm kakao. Jeg drikker meget varm kakao, da jeg ikke drikker kaffe. Jeg tror, at mine morgener er det tætteste jeg kommer på at have et dagligt ritual.

Om forskellen mellem arbejde og leg
Jeg forsøger på bedste vis at adskille de to ting, men det er ikke nemt, når ens arbejde ikke overholder normale tider. Jeg er overbevist om, at det er vigtigt at lægge arbejde til siden og fokusere på andre ting og engagerer sig i samtaler uden for modeboblen.  Gode ideer og kreative input forekommer også uden for kontoret. Jeg må indrømme, at jeg, meget irriterende, sjældent føler at jeg har helt fri.

Om processen
Det er en kedelig og meget lavpraktisk ting, men hvis du ønsker, at vove dig ud på egen hånd og skabe noget fra bunden, vil jeg stærkt anbefale, at det første du skaffer dig er en revisor. Vi har ved eftertanke helt sikkert lært vigtigheden af dette. En anden ting jeg virkelig har lært at værdsætte, i takt med at vi er vokset, er værdien af et stærkt, sammentømret team af mennesker ,som du nyder at være omkring. Cathrine og jeg er som Yin og Yang, og det er vigtigt, at vores kollegaer er på præcis samme side som vi er og at vi arbejder mod et fælles mål. 

Om tid
Ligesom de fleste andre mennesker ville jeg generelt ønske, at der var flere timer på en dag. Når du begynder at udvide dit team, skaber det automatisk ekstra arbejde som tages fra den kreative proces. Det er både på grund af administrative opgaver, men også fordi at folk er afhængige af mig og min professionelle inputs. Jeg ville elske at have endnu mere tid til at arbejde med design og kreative aspekter, og jeg blev faktisk lidt overrasket over, at de to ting ikke er en større del af mine dage. Der er bare masser af andre ting at gå til når man har det overordnede ansvar.

Om arbejdsredskaber
Mit vigtigste‘redskab’ er helt klart Cathrine. Uden hende ville der ikke være noget Saks Pott, og forhåbentlig føler hun det samme som mig. Vi komplimenterer hinanden rigtig godt og har meget forskellige færdigheder, styrker og ideer. Det er også tydeligt i de endelige produkter og det generelle udtryk for vores designs og visuelle udtryk.

Om inspiration
For mig er inspiration helt tilfældig. Eller i hvert fald forekomsten af inspiration. Jeg tror, at lige meget hvilken retning vi går, er fællesnævneren altid, at alt skal have en klar rød tråd og være tro mod Cathrines og min skørhed og originalitet. Uanset om vores designs er inspireret af natur, kunst eller en tredje ting, sørger vi altid for at inspirationen bag vores ideer skinner igennem. I alting lige fra tøjet, designs og scenografi til de små detaljer som f.eks. invitationer til vores shows.

Vores seneste kollektion er døbt Swiss og er inspireret af alperne, søer og den samlede dekadens i Schweiz. En af mine venner viste mig nogle billeder af hendes familie der bor der, og det var nok til at starte en idé, der udviklede sig til en hel kollektion. Når jeg kommer på en idé, begynder jeg en omfattende proces, hvor jeg søger højt og lavt for referencer og andre ord og billeder, der kan bruges i den kreative proces.

Om fremtiden
Jeg håber helt sikkert, at vi kan fortsætte vores stabile succes i fremtiden. Vores primære fokus er at skabe et endnu større internationalt navn for os selv, specielt i USA, og blive ved med at vokse i det rigtige tempo. Når jeg har afsluttet min bachelor, vil jeg arbejde fuldtid i Saks Pott, hvilket forhåbentligvis vil gøre mig stærkere som designer og Saks Pott endnu stærkere som brand.