Collaborations Events

KUNSTNER URSULA REUTER CHRISTIANSEN

KUNSTNER URSULA REUTER CHRISTIANSEN

Ursula Reuter Christiansen (Trier, DE 1943. Bor og arbejder på Møn, DK) er en kunstner, hvis værker svinger mellem symbolik og mytologi, begær og had, skønhed og afgrunde. I hele sin praksis inddrager hun forskellige medier, fra maleri, skrivning, filmskabelse og performance til keramik og skulptur. 

Reuter Christiansen er uddannet fra Düsseldorf Academy of Fine Arts i 1969, hvor hun studerede under professor Joseph Beuys og blev aktiv i den fremvoksende kvindebevægelse. 

Sammen med sin mand, komponisten Henning Christiansen (1932-2008) bosatte hun sig i en gård på den danske ø Møn i 1970. Fra 1992 til 1996 arbejdede Reuter Christiansen som professor ved Kunstuniversitetet i Hamborg, og som den første kvindelige professor i maleri ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København fra 1997 til 2006. 

Hun betragtes som en af Danmarks mest indflydelsesrige kunstnere i efterkrigstiden. Hendes værker har været med i udstillinger på bl.a Louisiana Museum of Modern Art; Statens Museum for Kunst; Kunsthal Charlottenborg i København; Museum of Contemporary Art, Los Angeles; PS.1 Contemporary Art Center, New York; Vancouver Art Gallery; Kunstverein Wolfsburg.

FAT MOD

“I mit samarbejde med Mads havde jeg frie tøjler til at få min kjole til at kæmpe! Mine valmuer vil være ude i verden og sprede budskabet. Resultatet er endnu stærkere end jeg forestillede mig fra starten. Poesi på kroppen og med en hilsen til alle, der tror på en fremtid med lighed.” – Ursula Reuter Christiansen.

Valmuen har været et tilbagevendende motiv i Reuter Christiansens værk siden hendes film Skarpretteren fra 1971. I filmen refererer valmuen til de voldelige aspekter af det patriarkalske samfund, men også som et symbol på modstand, genopfindelse og begær. Filmen slutter med ‘Fat Mod. Det næste store øjeblik i historien tilhører os!’ – et citat, der fremgår på alle styles i kollektionen. Se filmen Skarpretteren her.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag onsdag d. 8. marts lanceres et nyt samarbejde mellem kunstner Ursula Reuter Christiansen, grafisk formgiver Rasmus Koch og tøjdesigner Mads Nørgaard. Samarbejdet er en kollektion af valmueblomstrede kjoler og bluser samt et heldags-event i Nørgaard paa Strøget med samtaler og oplæsninger af en række stærke kvindelige forfattere.

Oplev panelsamtalen med kunstner Ursula Reuter Christiansen, kurator Birgitte Anderberg, kønssociolog Cecilie Nørgaard og kurator Mai Dengsøe. Modereret af kunstkritiker Maria Kjær Themsen onsdag d. 8. Marts i Nørgaard Paa Strøget. Læs mere her.