News

'SMAGEN AF EN DUFT'

'SMAGEN AF EN DUFT'

Kom venligst og deltag i en delikat smagsprøve og sensorisk oplevelse ved lanceringen af Kille Enna Aroma i Nørgaard på Amagertorv 13.

Hvornår: Lørdag den 28 februar 2015
Tid: 10.00-12.00

Kille Enna Aroma er et svensk baseret aromastudie, der blev grundlagt i 2014 af den danske kok og forfatter Kille Enna. Vi sammensætter fascinerende dufte og smagsmomenter til vand. Når det sprøjtes i et glas, giver det til at starte med en berusende duftoplevelse. Derefter tilsættes vand og nu følger et øjeblik af rene dufte, ledsaget af et delikat smagsindtryk med en jævnt fortyndet intensitet.

Kille har til formål at skabe sande følelser fra ægte plantematerialer af udsædvanlig høj kvalitet. Hendes mål er at bringe uventede aromatiske akkorder ud fra hendes valg og kombinationen af tørrede og friske rødder, frø og bark, blomster og krydderurter. Derfor anvendes der ikke nogle færdige æteriske olier eller ekstrakter.

Kille Enna Aroma har krævet mange års forsøg med ekstrakter der udelukkende er fremstillet af rå plantematerialer. År med tilpasninger, sammenligninger og ved simpelthen at vente på udviklingen af de naturlige sensoriske kvaliteter. En løbende proces af ensomhed, fokus og ren spænding.

Denne proces finder sted i Killers studie i det sydlige Sverige – et øde sensorisk bibliotek fyldt med utallige vintage prototyper, der stadig udvikler sig til nye fine aromaer. 

De endelige aromaer bliver lavet i en lille familiedrevet fabrik i Danmark. Hver aroma filtreres manuelt, uden tryk og ved at få lov til hvile. En udvindingsteknik der tager mange måneder, udviklet af Kille suverænt til dette projekt. Hvert skridt fra udvinding, filtrering, påfyldning til emballering sker med de samme få hænder.

Besøg Kille Ena Aromas hjemmeside her.