News

PLEASE BE HERE NOW

PLEASE BE HERE NOW

EN 72 TIMERS NON-STOP PERFORMANCE HOS NØRGAARD.

FRA TORSDAG DEN 12 MARTS KL 12.00 – SØNDAG DEN 15 MARTS KL 12.00  VIL NANA FRANCISCA SHOTTLÄNDER OPTAGE VINDUET HOS NØRGAARD PAA STRØGET. 

Hos Nørgaard har vi altid haft et tæt samarbejde med kunst, og vi er glade for at støtte den moderne kunst. Både økonomisk men også praktisk.

Vi har en stolt tradition for at bruge vores vinduer til brug for kunst. Susanne Ussings dekorationer og skulpturer på gaden foran vores butik og Kirsten Delholms serie af vinduesdekorationer er eksempler på dette, ligesom vores samarbejde med kunstnere som FOS, Jes Brinch, Malene Landgreen og Lilibeth Cuenca.

Derfor er vi stolte over at åbne vores vindue for Nana Franciscas radikale projekt ‘Please Be Here Now’. Fordi det er en, på den ene side enkel, på den anden side komplekst, kunstnerisk arbejde, som både har stor appel, men også en stor dybde.

‘Please Be Here Now’ er  en 72 timer lang eksponeret beboelse, et live performance-forskningslaboratorium, der undersøger kroppen som et privat og offentligt materiale, hvor Nana Fransisca bor I vinduet 24/7, dag og nat.

Nana Fransisca Schottländers arbejde kombinerer dans, performances, installationer og konceptuel kunst. Hendes projekter fungerer som laboratorier for undersøgelsen af forskellige aspekter af livet – fra ensomhed, intimitet, død og grimhed til kollektiv skabelse, sociale bevægelser og moderne ritualer. En fællesnævner i hendes arbejde er brugen ad hendes krop som et redskab til at udforske, skabe of kommunikere direkte fra legeme til krop; fra liv til liv.

I værket  ‘Please Be Here Now’ undersøger Nana Francisca hvilke udvekslinger kroppens tilstedeværelse på et uventet sted, som et butiksvindue, kan skabe for forbipasserende på Strøget.

Nana Francisca vil dvæle ved hverdagsaktiviteter – spise, sove, læse – afbrudt af mere iscenesatte aktiviteter så som interaktioner med inviterede gæster som Bjørn Nørgaard, Thomas ‘Fos’, Esben Weile Kjær og Jørgen Nørgaard.

Det fulde program udgives torsdag den 12 marts kl 12.00.

For eventuelle forespørgsler kontakt venligst Sidsel Alling: sal@madsnorgaard.dk

‘Please Be Here Now’ vil blive live streamet via hjemmesiden: www.pleasebeherenow.dk.