News

VORES STRIBEDE STAV TAGER TIL SVALBARD

VORES STRIBEDE STAV TAGER TIL SVALBARD

For nyligt fik vi et meget omfattende og visuelt postkort fra en af de nordligste regioner i Europa. Vores gode ven, multikunstneren Lilibet Cuenca Rasmussen, bragte vores fælles kunstværk Hommage a Cadere med sig til Svalbard, et norsk øhav mellem Norges fastland og Grønland. Resultatet er en fantastisk fotografisk dokumentation af en rejse til det fascinerende ingenmandsland.

Her er den farverige stav parret med den brutale natur og følelsen af tomhed, som bedst beskriver denne samling af øer på kanten af Verdenskortet. Det spændende sammenstød mellem den mørke ødemark og de levende farver ser ud som liv og død side om side.

Den farverige stav er et totem af et kunstværk ved navn Hommage a Cadere. Det er et igangværende kunstprojekt mellem Mads Nørgaard og nogle af vores gode venner. Oprindeligt designet af  Mads Nørgaard og Claus Due fra Designbolaget, var Hommage de Cadere konstrueret af Thomas Poulsen aka. FOS. Udstillingen blev oprindeligt genopført af Lilibeth Cuenca i vores butiksvindue hos Nørgaard paa Strøget og lavet til en serie af tryk til anledningen. Nu er vores stav tilbage igen.

Hommage a Cadere er en hyldest til den sene polsk-rumænske kunstner, Andre Cadere. Frem til sin død i 1978 var han kendt for at bære sin stribede og farvede stav omkring Paris hvor han boede, og overalt hvor han gik. Det originale performance-kunstværk blev omdannet til et løbende projekt, der ikke behøver et galleri og har hele verden som sit uvidende publikum.

Vi er glade for at bære faklen videre i denne smukke tanke og fortsætte med at hædre Andre Cadere. Selvom vi ikke kan tage staven med os overalt, vil vi gøre vores bedste for at holde dette store stykke kunst og mindet om Cadere i live.

Vi kan ikke vente med at se, hvor Hommage a Cadere tager hen næste gang. Tak for det fantastiske postkort, Lilibeth. Og god rejse.