Collaborations

MADS NØRGAARD X KUNSTEN

MADS NØRGAARD X KUNSTEN

Dobbelt op på gode nyheder. Det er ikke kun et af Danmarks bedste museer, Kunsten i Aalborg, der åbner sine døre igen efter en årelang renovering. Vi får også lov til at tage en lille ting med til festen. For at fejre denne store genåbning har Mads Nørgaard haft den fornøjede glæde at designe de nye arbejdsuniformer til medarbejderne hos Kunsten.

Da han blev spurgt om at komme op med designet valgte Mads Nørgaard at genoverveje den ofte ret uambitiøse tilgang til arbejdsuniformer. Inspireret af den fantastiske og elegante Alvar Altor bygning, der huser Kunsten, samt uniformerne fra arkiverne, kom han op med en stilfuld sort rullekrave sweater med subtile hvide striber.

For mig var det vigtigt, at designet var både enkelt og samtidig havde en vis myndighed. Og selvfølgelig må uniformen også kunne spille mod Alvar Altos unikke design. Derfor valgte jeg sort og besluttede at tilføje den meget simple stribe, forklarer Mads Nørgaard. Udover mode er kunst noget vi holder meget af hos Mads Nørgaard, og vi føler, at mode og kunst går så godt sammen som noget kan gøre. Tilføj til det faktum, at det hele kommer sammen i denne utroligt smukke Aalto bygning, og dette partnerskab føltes bare som det perfekte match.

Når han bliver spurgt om motivationen bag hans design, siger Mads Nørgaard:

”Jeg er stor fan af Aaltos arbejde. En inspiration der afspejles i design og layout af vores butik i København. Det er også vigtigt for os at vise, at selvom vi hedder Mads Nørgaard København er vi lige så meget lavet i Danmark. ”

Kunsten genåbnes den 23. Januar 2016, og fra den dag fremover vil de dejlige og velkendte medarbejdere også være iført deres nye uniform. Vi kan ikke vente med at se dem i aktion.

Kunsten Museum for Moderne Kunst
Kong Christians Allé 50 
9000 Aalborg
http://www.kunsten.dk/