News

MADE IN DENMARK

Vi hos Mads Nørgaard – Copenhagen har en dyb kærlighed til håndværk, der holder tøj i live i generationer, og silhuetter, der inviterer alle til at gå med. 
Så sig velkommen til vores nye strik, Sailor Wool Cass & Sailor Wool Cast. 
MADE IN DENMARK

Vi hos Mads Nørgaard – Copenhagen har en dyb kærlighed til håndværk, der holder tøj i live i generationer, og silhuetter, der inviterer alle til at gå med. 

Så sig velkommen til vores nye strik, Sailor Wool Cass & Sailor Wool Cast. 

For som Mads Nørgaard siger:

“Vi er stolte af at producere vores #101 T-shirt i Danmark, og nu kan vi også tilbyde tungere strik, som også er produceret i Danmark. Det har længe været kutyme at flad-strikke i Danmark, men efterfølgende, af økonomiske årsager, at sy delene sammen udenlands. Vi er stolte af at kunne tilbyde en lille kollektion tidløst strik, som er både strikket og syet i Danmark. Tag godt imod Sailor Wool Cass & Sailor Wool Cast.”

Det fine merinogarn strikkes altså først og syes derefter sammen. Begge dele på en lille fabrik i Isenvad i hjertet af Jylland. 

Her er strikketraditionen velbevaret hos de passionerede ejere, Jesper og Sonny, som har erhvervet sig strikkemaskiner for at holde processerne fra A til B samlet på et sted og således holde produktionen af strik lokal.

Designet skulle derimod transendere det meste: 

“Vi ønskede at skabe en tidløs strik, der kunne tale til alle køn. Garnet er 100 % merinould, og strikken er inspireret af en vintage militærtrøje med et meget tæt ribmønster. Denne første version er lavet i vores karakteristiske sort/hvide Broadway Strib,” siger Laura Nørgaard og Paw Hansen, som er designere af henholdsvis dame- og herrekollektionen hos Mads Nørgaard - Copenhagen.

At håndtere strikkemaskinerne og teknikkerne har taget år at mestre, og derfor håber Jesper og Sonny at kunne udvide deres team, så strikketraditionen og håndværket kan bevares og videreføres. At lave hvert inpiduelle stykke strik tager omkring to timer. Fra forberedelsen af strikkemaskinen til færdiggørelsen af strikstykkerne. Som alle derefter dampes og overleveres til syersken, som syer det færdige resultat sammen. Det er en process, som tager tid og nøjagtighed. Alle trin i processen skal have omhyggelig opmærksomhed af både hænder og øjne hos de to strikkeeksperter. Og det får de. 

Vi er stolte af – endnu engang – at samarbejde med Sonny og Jesper og deres team om en strik, der er lavet i Danmark,

 Oplev vores nye stribede strik Sailor Wool Cass- og Cast her.