News

Malerier man kan tage på

Malerier man kan tage på

22-årige Laura Hagested studerer design på Danmarks Designskole. Ved siden af studiet har Laura startet sit eget firma, hvor hun producerer silketørklæder med egne prints inspireret af kunstbøger. Udover prints til egne tørklæder, har Laura samarbejdet med de danske mærker Saks Potts og Mark Tan, med specialdesignede prints. Vi besøgte Laura i hendes hjem og gik en tur med hende, hvor hun var iført vores nye trenchcoat.  

Beskriv dit arbejde med tekstildesign og hvor din inspiration kommer fra
Jeg arbejder mest med prints og holder meget af at kombinere farver og former. Jeg laver både prints for andre designere, blandt andre har jeg arbejdet for Saks Potts og Mark Tan, og så har jeg mit eget lille firma, hvor jeg laver tørklæder og andre accessories i silke. Mine motiver er for det meste håndtegnede eller -malede, og jeg tænker meget på mine prints som en måde at give folk en slags malerier, de kan tage på.
Jeg bliver for det meste inspireret af kunst og bladrer tit gennem kunstbøger for at samle materiale til moodboards og skitser. Mange af motiverne i min seneste tørklædekollektion har jeg for eksempel fundet inspiration til i en gammel bog med David Hockney-plakater, jeg fandt i et antikvariat i Tokyo sidste sommer.

 

 

Beskriv din garderobe og hvad du går efter når du køber tøj
Min garderobe er ikke så stor men stikker til gengæld i mange retninger. Jeg har en masse silkekjoler og -skjorter i farvestrålende prints, jeg selv har designet, men til hverdag er jeg mest tilpas i bukser og en sweater, så den slags har jeg også meget af. Når jeg køber tøj, prøver jeg at holde mig til ting i ordentlig kvalitet, som jeg ved, jeg kommer til at have mange år frem. Senest har jeg købt et par lange støvler fra Phoebe Philo for Céline, som jeg ikke kan forestille mig nogensinde at skille mig af med igen. Hovedreglen: Hvis ikke jeg kan cykle i det, får jeg det aldrig på.

Følg Laura Meier på Instagram HER og hendes tørklædefirma HER