Collaborations News

Interiør i vores Aarhus-butik

Interiør i vores Aarhus-butik

'I hjertet af butikken eller hvor alting går ud fra.
Er der skabt en skulpturel funktion i rummet, for at samle stedet omkring denne figur som også løser nogle praktiske funktioner som salg og fremvisning.
Et keramisk værk bestående af 24 håndglaserede betonskaller, 6 kokosnødslamper og et gardin udgør samlet figurens form.
Det handler altså her om hvordan kunst får betydning for et rums rummelighed. Her hvor design og kunst flyder sammen.’ -  FOS

Billedkunstneren FOS (født Thomas Poulsen 1971) har den unikke evne til at gøre det komplicerede forståeligt gennem sine uovertrufne værkproduktioner, mens han udfordrer sig selv, publikum og kunstverdenen. FOS’ samlede installationer, som han referer til som Social Design, omfavner poesi og humor, samtidig med at man antager fornemmer en kritisk tone. Installationerne opnår maksimal effekt i kraft af publikum og aktiviteter omkring disse.

FOS har gennem de sidste år samarbejdet med det franske modehus Cèline om brug og indretning af butikker over hele verden. I den forbindelse er der blevet skabt funktionelle værker; et Shoe Seat, en smykkevitrine, en Street Lamp osv.

Han har bl.a. udstillet på Statens Museum for Kunst og på Kunsthalle i Bremen.  Lavet OSLO-bar, en serie af barinstallationer i København og Køge - og som også var hans bidrag til venedig Biannalen i 2011.  og lavet værkerne ’Den Skulpturelle Forplads,  ’Your succces is your Amnesia’ på HF Centeret  Efterslægten i København NV.  FOS  har bla. modtaget Thorvald Bindesbøll-medaljen i 2018,  Arkens Art Prize i 2017 og Anne Marie Carl & Carl Nielsen’s legat i 2010.

I vores butikker på Strøget i København har vi flere lamper af FOS, og her i Aarhus har FOS skabt vores store, fantastiske skulptur-disk, NEW.

Vores butikker i København emmer af kunst, og vi har en lang tradition for at arbejde med kunstnere på kunstens præmisser, hvilket fremgår af butikkernes indretning – noget som er skabt over mange år. 

I vores nye butik i Aarhus ønskede vi at gøre kunsten central i rummet, i bogstavelig forstand – og bygge butikken rundt om værket.  FOS var med på ideen, sagde heldigvis ja – og fik frie hænder. Resultatet er dette værk, støbt i beton i Tommerup på Fyn og bestående af 24 glaserede ’skaller’.

Tak til FOS for hans enestående værk!

FOS er repræsenteret af Galleri Nils Stærk i København.

REALLY er et produkt af genbrugs-fnuller og brugt linned, som Klaus Samsøe har udviklet sammen med De Forenede Dampvaskerier og KVADRAT fra Ebeltoft. Vi har brugt REALLY i prøverummene og i de to udstillingskasser i vinduerne.

- Mads, september 2018.