News

ART & STRIPES

ART & STRIPES

Mads Nørgaard præsenterer en genopførelse af den polskfødte kunstner André Cadere og hans nomadiske tilstedeværelse i den europæiske kunstverden med sin Barres de rond.

Telefonen ringer....

Claus Due; Hej Mads, dette er grafisk designer Claus Due. Vi har aldrig mødt hinanden, men jeg har haft denne Hommage a Cadere-idé i et stykke tid, og nu flytter jeg ind i et nyt studie og er lige ved at smide mine skitser ud, så jeg tænkte at jeg hellere måtte ringe til dig – hvad tænker du?

Mads Nørgaard; Hvem er Cadere, spurgte jeg.

CD; Andre Cadere, den polsk-rumænske kunstner, der gik på gaderne i Paris i slutningen af 1970’erne med en stribet træstang, som regel iført en stribet t-shirt. Husker du?

MN; Nej, aldrig hørt om ham, men det lyder godt. Kunst og striber, jeg elsker det.

CD; Jeg synes at vi skal genskabe det, genopføre det, ville det ikke være fantastisk?

MN; Det lyder godt, lad os mødes.

Vi mødtes, og det endelige resultat af mødet er en del af det, du ser på nu. Med hjælp fra gode venner, brødre og søstre (i armene) er denne Hommage a Cadere blevet til virkelighed. Vi er utroligt glade og stolte.

Professor Martin Erik Andersen fra Det Kongelige Kunstakademi lyttede entusiastisk og pegede os i retningen af Lilibeth Cuenca Rasmussen for genopførelsen. Lilibeth accepterede udfordringen og udpegede med det samme det falliske aspekt, kunstneren FOS (Thomas Poulsen) producerede en fabelagtig stang og fotografen Sascha Maric gik med til at lave billederne. Rektor for Det Kongelige Kunstakademi, Sanne Kofod, bidrog med en tekst om Cadere, performancekunsten og genopførelsen, alt imens Ingar Dragset fra kunstduoen Elmgreen og Dragset skrev om vigtigheden af performancekunst i nutidens verden.

Lilibeth Cuenca Rasmussen genopførte homagen til en fotografering i September og derefter igen til den officielle lancering af teksten den 14 november i Nørgaard-butikken. Klik her for at se teksten.

Til ære for Caderes sjæl og anti-materialismen i hans arbejde vil stangen blive returneret til FOS og hugget i stykker af ham. Vi håber, at du vil nyde at læse denne hyldest lige så meget som vi har nydt at producere den, og vi håber at se dig i NØRGAARD til genopførelsen.

Mads Nørgaard
November 2014