The Favorite Journal - Mads

Denne måned introducerer vi den sidste The Favorite Journal med Mads Nørgaard iført sin yndlingsstrik - 'Klemens' strikken i marineblå. Mads tager os med til sit yndlingssted i byen, kunsthallen Den Frie Udstillingsbygning. 

Mads grundlagde Mads Nørgaard - Copenhagen i 1986, der startede som et herretøjsmærke med butik ved siden af sin fars, Nørgaard Paa Strøget. Siden da har mærket udviklet sig til at være et tøjmærke til alle køn og aldre. 

Mads elsker kultur og historie og har altid fundet inspiration på tværs af det kunstneriske spektrum og inviteret kunst, musik og litteratur indenfor i sit modehus. 

Find 'Klemens' HER.

 

Hvad er dit forhold til Den Frie Udstillingsbygning?

For mig er Den Frie et af de mest ikoniske udstillingssteder i byen. Bygningen er tegnet af J.F. Willumsen og opført i 1898, i forlængelse af den store frigørelsesbevægelse i kunsten, som bl.a. resulterede i Salon des Refusées & Impressionisterne i Paris og den enestående Secession i Wien. Sidst blev Den Frie sat i stand for nogle år siden, og hele kælderen blev etableret med café, bibliotek og udstillingssted.

Og niveauet her er altid højt, hvad enten udstillingerne er historiske eller samtidige, om der uddeles legater, vises design eller det er CHART, der er på besøg.

Hvad er historien med 'Klemens' strikken og hvorfor er den en af dine favoritter?

Jeg er vild med mit arbejde og elsker mode og hvordan vaner og lyster ændrer sig over tid – men jeg synes også, at det indimellem går lidt for hurtigt. Derfor arbejder vi altid med ’drivankre’ i vores kollektioner, nogle temaer og modeller, der holder os på sporet og tvinger hastigheden lidt ned – fx striber og arbejdstøj.

Klemens er et af de kæreste af disse ankre – jeg har gået i sømandsstrik siden jeg var dreng, og er stolt af vores version: I ren uld, og med en helt nutidigt og opdateret pasform.Related Posts

Love Is Not A Crime
Love Is Not A Crime
Vi er stolte af at have indgået et samarbejde med Love Is Not A Crime, Amnesty International, ELLE og Scoop Models i ...
Read More
Fall '21
Fall '21
  Da verden blev vendt på hovedet i starten af året længtes vi pludseligt efter vores vante hverdag. Situationen fo...
Read More
3.3 NØRGAARD PAA STRØGET
3.3 NØRGAARD PAA STRØGET
LANCERES MANDAG D. 12. JULI KL. 10.00 3.3 er tredje udgave af Nova Nørgaards koncept 3 - 3 styles, 3 striber, 3 gener...
Read More
Moons and Junes
Moons and Junes
Vi er stolte af at lancerer den første badetøjskollektion fra Moons and Junes hos Nørgaard Paa Strøget fra i dag, den...
Read More