CO2 Fokus

Vi sporer vores CO2-udledning efter bedste evne, og vi ved, at hver lille ændring i vores produktionsmønster har en effekt på vores CO2 udledning.

Siden 2018 har vi sporet vores CO2 aftryk efter bedste evne. Hver eneste lille ændring i vores processer kan gøre en forskel – det kan være brugen af Better Fibers eller vores genanvendelige emballage i produktion og webshop.  Dertil tror vi på, at konsolideringen af vores produktion til færre partnere og lande tæt på os, plus en aktiv stillingtagen til transportformer, har en positiv effekt på vores CO2 aftryk. Den målbare effekt vil blive sporet fremadrettet.

 

Cemasys

Vi gik sammen med bæredygtighedskonsulenterne fra Cemasys for at regne vores CO2-aftryk ud. Og ud over vores brug af Better Fibres køber vi kulstofkreditter for at udligne CO2-udledningerne fra vores tøjproduktion. Vi stræber efter at være klimapositive og køber dobbelt så mange kreditter som nødvendigt for at udligne vores udledninger.

 

Mangrovetræer

I 2020 begyndte vi at investere i at plante 17.500 mangrovetræer i Myanmars Thor Heyerdahl Park. Om en 20 års tid vil dette initiativ hvert år udligne fem gange vores årlige CO2-udledninger. Projektet giver også den lokale befolkning levebrød og bedre beskyttelse mod oversvømmelser og tsunamier, mens det på samme tid gendanner den økologiske balance i sårbare kystområder.

 

Emballage

For at reducere mængden af affald holder vi vores emballage på et minimum. Vores webshop brugte tidligere papemballage med traditionelle fyldmaterialer. Nu bruger vores webshop en fleksibel, FSC-certificeret papirpose, som reducerer størrelsen på og mængden af den emballage, som bliver brugt.

Vi tilbyder også vores webshop-kunder den genanvendelige og gensendelige RePack. Den holdbare postpakke er lavet af genanvendt polypropylen og kan bruges igen og igen. Efter at være blevet brugt 20 gange har 1 RePack sparet 80% af den CO2, som skal til for at producere, transportere og håndtere det tilsvarende antal papkasser. Læs mere om RePack her.

Vi bruger også en polybag til at beskytte vores produkter fra snavs, støv og fugt. Fra sommeren 2023 vil alle vores polybags kunne genbruges og være lavet af 80% genanvendt plastik.